Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Німецький волонтер Рубен Мавік закликав Німеччину посилити допомогу Україні

Німецький медичний волонтер, співробітник гуманітарної організації Road2Relief (Дорога допомоги) на ім’я Рубен Мавік, який вижив після ракетної атаки Росії по конвою на сході України, закликав Німеччину надіслати більше танків до Києва.

На відео можна побачити, як перебинтований волонтер, прямо під час медичних процедур на лікарняному ліжку закликає офіційний Берлін посилити допомогу Україні.

– Надсилайте більше танків в українську армію, надсилайте більше припасів. Ця війна не завершена, вона ще далеко від завершення, – сказав він.

Рубен Мавік був важкопоранений внаслідок суботнього обстрілу Росії по конвою поблизу Часового Яру в Донецькій області. Волонтери їхали зі Слов’янська в село Іванівське, що в напрямку Бахмута. Внаслідок прямого влучання автомобіль волонтерів перекинувся та зайнявся.

Зараз дивляться

Крім Рубена Мавіка, в авто перебували шведський волонтер Йохан Матіас Тир, волонтер з Канади Ентоні “Тонко” Ігнат та іспанська волонтерка і директорка організації Road2Relief Емма Ігуаль.

За повідомленням Road2Relief, Ентоні Ігнат та засновниця організації Емма Ігуал загинули на місці. Разом з тим, німецький волонтер Рубен Мавік і швед Йохан Матіас Тир зазнали тяжких осколкових поранень та опіків. Наразі, перебуваючи в лікарні, медики оцінюють їх стан як стабільний.

Мавік, фельдшер, сказав, що він працював волонтером в Україні, тому що “необхідно боротися з несправедливістю”.

– Сподіваюся, я не стану (інвалідом, – Ред.), сподіваюся, що до мене повернеться слух, – додав він.

Паралельно із цим між Україною та Німеччиною точаться дискусії про поставки далекобійних крилатих ракет Taurus. В Німеччині навіть заявляли, що єдиним, хто блокує поставки Україні цих ракет, є канцлер ФРН Олаф Шольц.

Водночас німецький лідер поки що утримується від такого кроку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-14 00:32:35