Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Це не випробування світопорядку, а його кінець: Блінкен про загрози від РФ і Китаю

Фото: Офіс президента

Світопорядок, який склався після закінчення холодної війни, можна вважати остаточно зруйнованим. Наразі світ перебуває на черговому поворотному моменті історії.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в школі перспективних міжнародних досліджень Джонса Хопкінса.

– Це більше, ніж просто випробування порядку, що склався після холодної війни. Це його кінець. Десятиліття відносної геополітичної стабільності поступилися місцем загостренню конкуренції з авторитарними державами, – зазначив американський держсекретар.

На його думку, війна Росії проти України продемонструвала гостру загрозу міжнародному порядку.

Зараз дивляться

Проте він зазначив, що Китай являє собою більш серйозну довгострокову задачу, оскільки має в розпорядженні економічну, дипломатичну, військову та технологічну силу.

Блінкен вважає, що дії США різко контрастують з режимами російського диктатора Володимира Путіна і китайського лідера Сі Цзіньпіна. Він звернув увагу, що наразі одна епоха закінчується і починається нова.

За словами Блінкена, ухвалені рішення визначатимуть майбутнє на десятиліття вперед, а конкуренти бачать світ, визначений збагаченням режиму. Він переконаний, що контраст між цими двома підходами очевидний, а ставки в протистоянні – набагато вище для світу.

Джерело: Ентоні Блінкен

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-13 21:31:27