Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як вибрати правильний кондиціонер для волосся – поради трихолога

Догляд за волоссям – важливий етап у щоденній рутині кожної людини. Кондиціонери для волосся відіграють ключову роль у забезпеченні здоров’я і краси ваших локонів.

Трихолог Тетяна Одарюк розповіла Фактам ICTV, для чого потрібні кондиціонери та як їх правильно вибрати.

Для чого потрібні кондиціонери для волосся

Кондиціонери для волосся – це не просто додатковий крок у догляді за волоссям, а обов’язкова складова.

– Після очищення волосся обов’язково потрібно кондиціонувати, тобто закривати поверхневу кутикулу. Це надає волоссю блиск, захист та запобігає електризації, – розповідає трихолог Тетяна Одарюк.

Кондиціонери допомагають зволожувати волосся для того, щоб запобігти сухості й посіченості кінчиків. Вони також допомагають розчісувати волосся, зменшуючи травматичний вплив на нього. Крім того, кондиціонери можуть містити корисні інгредієнти, як-от вітаміни, амінокислоти та рослинні екстракти, які підсилюють здоров’я волосся і роблять його більш блискучим та сильним.

На що звернути увагу під час вибору кондиціонера

Для того, щоб кондиціонер дав потрібний вам ефект, його важливо правильно підібрати.

– Основне, складова частина, те, що буде впливати на стан вашого волосся. У складі повинен бути колаген, кератин, різні олії, – зазначила трихолог.

Перед купівлею уважно ознайомтесь зі складом засобу, зверніть увагу на активні компоненти, вони мають живити та зволожувати волосся. Уникайте кондиціонерів з агресивними хімічними компонентами (сульфати, парабени, спирти), які шкодять волоссю.

Відомо, що різні типи волосся потребують різного догляду. Від тонких і пошкоджених до густих і жирних – кожен тип має свої потреби. Оберіть кондиціонер, який відповідає вашому типу волосся.

– Перед купівлею потрібно прочитати відгуки про кондиціонер, який ви обрали, – порадила Тетяна Одарюк.

Це допоможе отримати об’єктивну інформацію від інших користувачів та убезпечить від неприємних сюрпризів.

Який кондиціонер підходить

Обираючи кондиціонер за типом волосся, ви обираєте максимум користі для свого волосся. Різні типи волосся (тонкі, сухі, жирні, пошкоджені і т. д.) мають унікальні потреби, і кондиціонер, спеціально розроблений для кожного з них, зможе їх забезпечити.

Для тонкого волосся варто обирати легкі текстури, вони не обтяжують волосся і надають йому об’єм.

Власникам сухого волосся рекомендовано придивитися до кондиціонерів з багатими зволожуючими інгредієнтами, які відновлюють природний баланс волосся.

Для жирного волосся підходять легкі кондиціонери або ті, які регулюють роботу сальних залоз.

Для пошкодженого волосся шукайте засоби з відновлювальними інгредієнтами, як-от кератин або колаген.

Загалом, правильний вибір кондиціонера для волосся є важливим кроком у забезпеченні його здоров’я і краси. Дотримуючись професійних порад і вибираючи продукт, який відповідає вашим потребам, ви зможете насолоджуватися здоровим і красивим волоссям кожного дня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-04 17:58:52