Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яку краще ставити температуру в холодильнику

Щоб продукти зберігалися в холодильнику протягом тривалого часу, потрібен оптимальний режим усередині нього. Яку краще ставити температуру в холодильнику – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Як регулювати температуру в холодильнику

Зазвичай у холодильниках є спеціальний регулятор температури. Якщо ви хочете збільшити холод, то потрібно обертати його за годинниковою стрілкою, якщо зменшити – проти годинникової. Таким чином ви зможете виставити температуру в холодильнику.

Значення на ручці регулятора не демонструють температуру в градусах Цельсія, це порядковий номер положення. Вони показують, у якому положенні регулятора холод буде більшим, а в якому меншим. Зазвичай шкала регулювання холоду має показники від 1 до 7.

Яку краще ставити температуру в холодильнику

Для холодильників є загальноприйняті показники температури, які не залежать від марки техніки і є актуальними для LG, Samsung, Bosch, Whirlpool та інших. Так, оптимальний показник для холодильної камери варіюється в межах +3 до +5° C.

Крім того, можна відрегулювати температуру від 2 до 6 градусів. Але пам’ятайте, що оптимальне значення становить +5°C. Що стосується морозильної камери, то тут середній показник -18°C.

Крім того, розміщуючи продукти, не забувайте, що найтепліше місце в холодильнику – це полиці на дверцятах. На відміну від температури всередині камери (2-5 градусів), тут показники можуть досягати 8-10 градусів. Цей відсік чудово підійде для зберігання напоїв і соусів.

Найхолодніше ж місце знаходиться біля стінки морозильної камери – воно підходить для м’яса, риби, напівфабрикатів. Середні полиці ідеальні для зберігання молочних, ковбасних виробів, сирів.

Також у холодильниках нового покоління є так звана зона свіжості, де температура підтримується на рівні 0 градусів Цельсія, а рівень вологості становить 90%. Такий температурний режим сприяє уповільненню розмноження патогенних мікроорганізмів.

Цей відсік, розташований здебільшого над нижньою висувною полицею, над овочами, чудово підходить для зберігання швидкопсувних продуктів, таких як м’ясо, риба, зелень.

Фото: depositphotos

Наголосимо, що зазначені вище цифри – це середні показники для холодильників. Але на регулювання градусів усередині агрегата також впливає пора року. Далі розберемося, яку краще ставити температуру в холодильнику в теплі та холодні періоди.

Яку краще ставити температуру в холодильнику влітку та взимку

На температуру всередині холодильної та морозильної камери впливає багато чинників – як часто ви відкриваєте холодильник, наповненість його продуктами та температура за вікном. І хоча загальноприйнятих норм для температурного режиму влітку немає, все ж більшість пабликів радять повернути ручку регулятора на одну поділку у бік збільшення холоду.

Це створить оптимальні умови для зберігання продуктів у літні місяці. Але пам’ятайте, що такий температурний режим змусить холодильник працювати сильніше, що може призвести до скорочення часу його експлуатації.

Для морозильної камери оптимально буде виставити -18°С. -24°С потрібно тільки для режиму швидкого заморожування.

В іншому особливості експлуатації холодильника влітку і взимку практично нічим не відрізняються.

Чи правильно виставлена температура в холодильнику

Існують деякі ознаки, які свідчать про те, що температурний режим у холодильнику виставлено неправильно. І перша – продукти в основній камері підмерзають повністю або частково заморожуються. Наступними показниками неправильно виставленої температури є танення льоду навіть у морозилці та конденсат на стінках холодильника.

Крім того, якщо витягнуті продукти здаються теплими або страви псуються вже наступного дня,  варто підкрутити температурний режим відповідно до порад вище.

Переконатися в тому, що холодильник підтримує заданий режим, можна за допомогою термометра.

До речі, раніше Факти ICTV писали, як утримати холод у холодильнику.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-03 15:21:46