Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

За два місяці ЗСУ можуть обвалити Південний плацдарм – експерт

На одному окремому напрямку Силам оборони вдалося пройти найважчу частину російської оборони – мінні поля. ЗСУ доторкнулися до другої лінії оборони де зосереджені основні сили російських військових. 

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини ведучій Яні Брензей розповів військовий експерт Петро Черник. 

– Втім є ще третя лінія оборони, її загальна ширина смуги може сягати до 25 км й говорити про те, що все завтра закінчиться буде не коректно, – сказав він. 

Черник зазначив, що у ЗСУ є шанс вийти на північне Приазов’я і відрубати противника по сухопутній частині до Криму.

– І така ситуація має право на життя тому, що противник дуже сильно укріпляє Перекопський перешийок. Нагадаю, що після так званих ліній Суровікіна далі вже нічого немає, якщо вдасться зробити такий сильний пролом, то такі маневри, як охоплення противника можуть стати реальністю, – додав Черник.   

Також він розповів, що за хороших погодних умов, за два місяці Сили оборони можуть реалізувати стратегію під назвою обвал Південного плацдарму.

Також експерт зазначив, що саме друга лінія оборони вважається самою важливою. Там розташовані протитанкові ракетні комплекси, РСЗВ, зберігаються боєкомплекти та безпосередньо знаходиться особовий склад противника.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-03 14:46:23