Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Білорусі перебуває до 6,5 тис. найманців ПВК Вагнер – Наєв

Зараз на території Білорусі знаходяться понад 6 тис. членів російської приватної військової компанії (ПВК) Вагнер.

Як повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю РБК-Україна, вагнерівці у Білорусі можуть становити загрозу для України в майбутньому.

Наприкінці липня, після невдалого бунту бойовиків Вагнера в Росії до Білорусі перевезли основні сили ПВК Вагнер. І вже зараз є низка ознак, які можуть опосередковано свідчити про військові загрози у майбутньому або вже сплановану інформаційно-психологічну операцію.

На даний час немає ознак створення ударних угруповань ворога.

– Станом на зараз на території Республіки Білорусь перебуває до 6,5 тисяч найманців ПВК Вагнер. У військовій науці є два поняття – військова небезпека і військова загроза. Для цивільних пояснюю, якщо їде автомобіль – це небезпека, а якщо він їде прямо на тебе – це загроза, – зазначив він.

За словами Наєва, Генштаб ЗСУ володіє інформацією про реальні плани найманців проти України. Та попри все, перебування вагнерівців на території Білорусі – це все одно небезпека для нас.

– Ми не чекатимемо, коли ця загроза утвориться, ми робимо все, щоб підвищити наші оборонні спроможності, – підкреслив Наєв.

Джерело: РБК-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-14 13:10:31