Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Подвійна бавовна на Кримському мосту: якою зброєю могли завдати ударів

Вибухи на Кримському мосту, які пролунали сьогодні, 12 серпня, могли бути спричинені ракетами С-200, оскільки іншої зброї, якою теоретично Україна могла дістати туди, в арсеналі немає.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини сказав військовий експерт Павло Нарожний.

– 200 кілограмів – це мало в порівнянні скажімо зі Storm Shadow чи з Taurus. Але вони роблять свою справу. Я більш ніж впевнений, що як мінімум один прогон мосту був знищений.  Я сподіваюсь, що це був залізничний прогон, бо насправді автомобільні прогони не так важливі, як залізничні. Бо саме залізною дорогою ворог доставляє боєприпаси, особовий склад… та все інше, що їм потрібно для продовження війни”, – підсумував Павло Нарожний.

Він зазначив, що відстань там приблизно 300 кілометрів до мосту з найближчої точки, з якої міг би бути завдано удар.

Військовий експерт наголосив, що є декілька осередків, з яких йде чорний дим – це означає, що влучання були. За словами Нарожного, це точно якісь модернізовані ракети С-200.

– Вона летить по якісь квазібалістичній траєкторії, тобто це не крилата ракета, яка летить на низькій висоті. Це ракета, яка летить на висоті може до кілометра, може навіть більше, – додав він.

За його словами, очевидно, що у російської системи ППО/ПРО є величезні проблема зі збиттям таких ракет. Вони доволі успішно вилітають і роблять свою справу.

Нагадаємо, що двічі за день, 12 серпня, на незаконно збудованому Керченському мосту лунали вибухи. Жодну серію вибухів не коментували в Офісі президента та Генеральному штабі України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-12 21:03:18