Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У МОЗ пояснили, при яких хронічних станах дітей не можна щепити від кору

Вакцинація від кору протипоказана дітям, що мають хвороби чи стани, які пригнічують імунітет. Приміром, імунодефіцит внаслідок ВІЛ-інфекції або ж коли дитина проходить хіміотерапію чи приймає великі дози стероїдних гормонів.

В усіх інших випадках вакцинувати дітей можна і треба. Бо діти з хронічними хворобами мають значно вищі ризики отримати тяжкі ускладнення у разі захворювання на кір – пневмонію, вушну інфекцію, запалення мозку (енцефаліт). Можливі і летальні наслідки.

Відтак, якщо у дитини є хронічна хвороба — вона має бути вакцинована в першу чергу.

Батьки мусять знати, що деякі хронічні хвороби ще й збільшують ризики зараження кором. До таких хвороб відносяться:

  • бронхіальна астма
  • муковісцидоз
  • цукровий діабет
  • рак.

Якщо ваша дитина має хронічну хворобу та не щеплена двома дозами вакцини проти кору, відповідно до Національного календаря щеплень, — не зволікайте, вакцинуйте її за першої ж можливості. Вакцина в Україні є!

Звісно, не можна обійти увагою і питання стосовно безпечності вакцини проти кору для дітей із хронічними хворобами. Це дуже хвилює батьків.

Найкращим аргументом є те, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) підтримує вакцинацію дітей із хронічними захворюваннями як ефективний та безпечний спосіб захисту від кору.

Це безпечний і надійний захист, переконують в МОЗ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-12 11:37:23