Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Cписки людей, які зможуть замінити звільнених військкомів, вже складені – Веніславський

Фото: Офіс президента

Процес звільнення обласних військкомів відбуватиметься дуже швидко. Списки людей, які зможуть їх замінити, вже складені.

Про це заявив член Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський.

– Це буде зроблено дуже швидко. Після того, як президент кілька місяців тому виступив з ініціативою оновлення цього кадрового складу за рахунок тих військовослужбовців, які в окопах довели, що розуміють, що таке війна і честь та гідність. І вони точно не будуть тиражувати інші цінності, – сказав він в ефірі телемарафону Єдині новини.

За словами Веніславського, списки військових, які можуть замінити керівників ТЦК СП та які не дискредитуватимуть себе, складені.

Водночас мова не йде про командирів, або ж офіцерів, які на сьогодні командують бойовими підрозділами.

– На превеликий жаль, війна призводить до того, що військовослужбовці отримують поранення і за висновками ВЛК вони не можуть більше бути в окопах, визнаються непридатними або обмежено придатними до військової служби. Саме за рахунок таких людей буде формуватися кадровий потенціал для очільників нинішніх територіальних центрів, – пояснив Веніславський.

Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо результатів перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП).

Загалом вже є 112 кримінальних проваджень щодо посадовців військкоматів, оголошено 33 підозри.

За результатами засідання РНБО було ухвалено рішення про звільнення всіх обласних військкомантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-11 17:14:26