Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Додаткові пункти спостереження та мінування. ЗСУ укріпили кордон з Білоруссю

Фото: Генштаб ЗСУ

На кордоні Рівненської області, яка межує з Білоруссю збільшили кількість спостережних постів, створили нові опорні позиції та замінували територію.  

Про це повідомляють на офіційній сторінці Командування Об’єднаних сил ЗСУ у Facebook.

Як розповів командувач Об’єднаних сил ЗС України Сергій Наєв, ознак того, що ворог готується до наступу з півночі наразі немає.

На ділянці кордону на території Рівненської області збільшено кількість спостережних постів, утворено нові опорні позиції, відкрито понад 15 нових опорних позицій, укладено десятки тисяч мін і серед них не менше 20 відсотків – це протипіхотні міни в керованому варіанті, – зазначив Наєв.

За його словами, місяць тому командувачі та командири у Північній операційній зоні отримали завдання щодо мінування місцевості, облаштування нових оборонних позицій, зміцнення охорони та оборони важливих цивільних об’єктів критичної інфраструктури.

Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Наєв наголосив, що усі поставлені завдання були виконані. 

– На даний час загрози немає, але вона може утворитися надалі. І для того, щоб починаючи з цього дня ворогові створити необхідні сили і розпочати тут наступальні дії, йому знадобиться не менше півтора місяця, – додав військовий.

Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Нагадаємо, речник Пентагону Пет Райдер на брифінгу заявив, що попри переваги ворога на фронті, ЗСУ зробили диво, відтіснивши російських окупантів на оборонні позиції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-11 15:08:17