Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Virgin Galactic успішно завершила перший туристичний політ у космос

Компанія Virgin Galactic успішно завершила перший туристичний політ у космос. Троє пасажирів космічного корабля також встановили кілька рекордів.

Так, політ відбувся 10 серпня – на першому етапі літак підняв ракету на висоту в 15 км, а потім корабель самостійно піднявся на висоту в 85 км над Землею – це вже вважається космосом.

Це – перша подорож такого роду – у космос летіли туристи, а не вчені. У червні за таким самим маршрутом на кордон космосу злітала група італійських дослідників, і місія була успішною.

Під час польоту, на мить пасажири навіть змогли відчути невагомість. Політ від компанії Virgin Galactic встановив кілька досягнень для всього людства:

Джон Гудвін – перший олімпієць у космосі;
Анастейша Маєрс і Кейша Шахафф – перший дует матері та доньки в космосі.

Вчений-дослідник NASA Сьюзі Імбер заявила, що місія Virgin Galactic знаменує нову еру в космічних польотах.

– Компанія розробила свої власні технології, і навіть механізм запуску – для цього довелося піддати обладнання жорстким випробуванням. Усі дуже схвильовані, тому що це, нарешті, починається, – заявила Сьюзі.

Нагадаємо, Virgin Galactic уже продала близько 800 квитків на свій космічний рейс – за одне місце в кораблі доведеться заплатити до $450 тис. У планах глави компанії Річарда Бренсона – здійснювати такі польоти раз на місяць.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-11 10:44:32