Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Пшениця у світі дорожчає – Bloomberg

Пшениця зросла в ціні після того, як Україна морськими дронами вдарила по російському нафтовому танкеру і військовому кораблю РФ.

Про це пише Bloomberg.

У понеділок ф’ючерси в Чикаго зросли на 3,4% до $6,545 за бушель (міра для сипучих товарів, приблизно 35 л), а в Сіднеї торгувалися по $6,4725. У п’ятницю торги закрилися на 1% вище.

Оле Хоуе, головний виконавчий директор брокерської та консультаційної компанії IKON Commodities, заявив, що ризик у Чорному морі розтане з кожним днем. Судноплавство в порту Новоросійська було зупинено на кілька годин після атаки на російський військовий корабель Оленегорський горняк у ніч на 4 серпня.

Також на чорноморський маршрут припадає від 15% до 20% нафти, яку Росія щодня продає на світових ринках, а також він є основним транзитним коридором для казахської нафти.

Ф’ючерси на пшеницю цього року знизилися майже на 20%, зазначає Bloomberg.

17 липня секретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Москва не продовжуватиме дію Чорноморської зернової ініціативи. Проте РФ нібито негайно повернеться до зернової угоди після того, як її умови виконають.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-07 14:14:53