Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мар’їнський напрямок – артилеристи 79 бригади показали, як стримують окупантів

Військові 79 ОДШБр на Мар’їнському напрямку показали, як стримують окупантів за опомогою артилерійської установки 2С9-1 Нона.

Про це йдеться у відеосюжеті проєкту Українського Свідка.

Установку розробили ще у Радянському Союзі та призначена для вогневої підтримки підрозділів повітряно-десантних військ.

За словами командира підрозділу, під час використання Нони практично не буває розльоту снарядів, тому вони лягають майже точно в ціль.

— Це важлива перевага. Коли ціль пристріляна, розльоту снарядів практично не буває. Завдяки цьому ми успішно виконуємо всі завдання, — каже він, наголосивши, що боєприпасів для установки достатньо.

Артилеристи прикривають нашу піхоту під час її наступу та відбивають штурми противника. Працюють по ворожих бронетехніці та піхоті.

Кожен в екіпажі виконує свою роль: водій — займає вогневу позицію та рятує екіпаж від обстрілу, навідник — наводить гармату та стріляє. Сержант підтримує бойовий дух екіпажу, показує на власному прикладі, як варто працювати.

Артилеристи показали роботу по російських позиціях: з дев’яти відпрацьованих снарядів — чотири влучання.

Мар’їнський напрямок — один з найгарячіших вздовж всієї лінії фронту. Окупанти постійно штурмують позиції Сил оборони, кидають у бій підрозділи штрафників Шторм-Z, а українська артилерія відбиває ці атаки.

Війна в Україні, Мар’їнка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-07 11:30:36