Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Словенія потерпає від масштабної повені: є загиблі, багато міст без світла

У Словенії відбулася масштабна повінь, внаслідок чого загинуло щонайменше троє людей. Багато міст залишилися без постачання електрики.

За даними іноземних видань, у Словенії близько 16 тис. домогосподарств не мають світла. Найскладніша ситуація спостерігається в регіоні Згорня Савинська долина, де знеструмлено будинки та квартири 2 305 жителів.

Рятувальники намагаються забрати людей з районів, які найбільше затопило там. За допомогою гелікоптерів у місто Скоф’я-Лока, де були затоплені вантажівки та інші транспортні засоби, намагаються дістатися спеціальні підрозділи.

Один з рятувальників зазначив, що Словенія не бачила подібних повеней, ймовірно, близько 1 тис. років. Зокрема, під час негоди загинула літня місцева жителька. Наразі встановлюються обставини її смерті.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття Словенії, яка постраждала внаслідок масштабної негоди.

– Висловлюю щирі співчуття дружній Словенії у зв’язку з повінню, що триває та вже призвела до масштабних руйнувань і людських жертв. Бажаю одужання всім постраждалим, якнайшвидшого подолання наслідків лиха, відновлення осель та інфраструктури, – зазначив глава держави.

Агентство навколишнього середовища Словенії оголосило про червоне попередження через масштабні повені. Метеорологи кажуть, що сильні дощі можуть поширитися на сусідні Хорватію та Боснію, а також триватимуть щонайменше наступні 24 години.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-06 17:54:01