Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зрозуміти кіт чи кішка – розповідає експерт

Зрозуміти, кіт чи кішка перед вами, не так складно, як може здаватися на перший погляд. Ми вирішили навести одразу кілька способів.

З дорослими котами все просто, а от з малечею треба бути обережнішими. Їх варто забирати від мами не раніше другого місяця, та й то ненадовго. Раніше цього робити не варто, адже кішка може від них відмовитися.

Визначення статі у кота за геніталіями

Ветеринар Михайло Уманець наводить схему, згідно з якою легко можна визначити стать вашого котика.

Варто ніжно взяти котика на руки та покласти на тепле місце животиком донизу. Підніміть обережно хвостик. Перше, на що варто звернути увагу – це відстань між геніталіями та анусом. У котів вона більша (близько 1 см), а у кішок – менша (1-2 мм).

Статеві органи котів нагадують двокрапку, а кішок – перевернутий знак оклику.

Ще одна ознака – це шерсть у зоні геніталій. У котів вона росте густо, а в кішок її майже немає.

Кіт чи кішка: як відрізнити за допомогою шерсті

Не завжди, коли цікаво, хлопчик чи дівчинка перед вами, є змога зазирати під хвоста. Цей метод не 100%, але для загального ознайомлення підійде.

Определение пола у котов по гениталиям

Наприклад, триколірне забарвлення майже завжди у кішок. Коти також можуть мати таку шерсть, але це ознака генетичного захворювання. Якщо перед вами рудий котик, то це, найімовірніше, кіт. Для кішок руде забарвлення сигналізує про генетичне відхилення.

Визначення статі у котів за фізичними параметрами

Ця інформація стане у пригоді, якщо котикам понад три місяці. Зазвичай коти важать більше кішок. Дівчатка переважно грайливіші, ніж хлопчики. Щодо виразу мордочки, то у котів він впевненіший, спокійніший, а ось кішечки зазвичай мають насторожений вигляд.

Проведення тесту ДНК

Проведення тесту ДНК для визначення статі котика – спосіб не для всіх, але про таку функцію також варто нагадати. Зазвичай його проводять завідники, які на комерційній основі займаються розведенням тварин. Він визначає схильність котиків до генетичних хвороб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-03 20:23:35