Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Він крутився: що не так з версією про падіння вертольоту у Броварах через некомпетентність

Те, що екіпаж вертольоту, який зазнав аварії у Броварах, злетів, не будучи попередженим про погоду, є малоймовірним.

Таку думку в ефірі телемарафону Єдині новини повідомив колишній інженер з випробувань Конструкторського бюро Антонов Констянтин Криволап.

– Там (у ДСНС, – Ред.) немає пілотів, які не вміють літати, або літають погано. Це транспортування перших осіб і міністерства. Я досить скептично відношусь до цього. Але я б не хотів піддавати сумніву висновки такої поважної комісії, там були представники всіх наших установ, які мають хоч якесь до цього відношення. Тим більше до розшифровки були залучені спеціалісти компанії виробника. Це дуже серйозно, – каже він.

Проте, на його думку, не все складається у цільну картину.

– Якщо ми пам’ятаємо покази очевидців, які там були у цей момент і щось бачили. І там всі сходяться на тому, що він (вертоліт, – Ред.) крутився, коли піднімався вгору. Це по-перше, а, по-друге, є свідчення того, що він ще й й горів, якийсь дим йшов. Це доводить, що між основним гвинтом і тим гвинтом, який дозволяє керувати гвинтокрилом, був порушений зв’язок, – розповідає Криволап.

Нагадаємо, що 3 серпня п’ятьом посадовцям ДСНС повідомили про підозри у провадженні про загибель керівництва Міністерства внутрішніх справ в авіакатастрофі в Броварах у січні 2023 року.

Крім керівництва МВС, у катастрофі загинули чотири жінки та малолітня дитина, які саме прийшли у садочок. 31 людина, серед яких 13 дітей, отримали поранення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-03 19:06:30