Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Польща збільшує кількість військ на кордоні з Білоруссю та перекидає гелікоптери

Польща збільшить кількість військ на сході країни та посилить охорону кордону з Білоруссю гелікоптерами та радарами Bystra.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Польщі.

Очільник Міноборони Польщі Маріуш Блащак 3 серпня зустрівся із солдатами у прикордонних регіонах на сході Польщі. Під час брифінгу він заявив, що їхня мета – це забезпечити консолідацію та готовність до відбиття провокацій з білоруського боку.

— Ми всі усвідомлюємо, що Білорусь сьогодні, з військової точки зору, є частиною відновленої Російської імперії, тому ці гібридні атаки на Польщу, безумовно, координуються в Кремлі, і нашим завданням є не допустити дестабілізації Польщі, – сказав Блащак.

За його словами, провокації показують, що потрібно ще більше посилювати військову присутність, щоб стримувати агресора і не допустити успіху цих провокацій.

Говорячи про посилення польської армії, яка захищає кордон та допомагає прикордонникам, Блащак сказав, що незабаром до кордону відправлять гелікоптери AW149.

Крім того, Варшава незабаром отримає у тимчасове користування гелікоптери Apache, а польська армія також буде оснащена першими РЛС Bystra, які значно посилять протиповітряні та протиракетні операції.

1 серпня Міноборони Польщі заявило, що два білоруські гелікоптери порушили повітряний простір країни під час навчань. Перетин кордону відбувся у районі Біловежі на дуже малій висоті, що ускладнило виявлення вертольотів радіолокаційними системами.

Джерело: Міноборони Польщі

Фото: Міноборони Польщі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-03 18:56:34