Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В ОП рассказали, чего ожидают от встречи по Формуле мира в Саудовской Аравии

5-6 серпня у Джидді, Саудівська Аравія, відбудеться друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо Формули миру президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква.

Минула зустріч у схожому форматі відбулась 24 червня у Данії. Очікується, що у Садівській Аравії кількість учасників буде більш ніж вдвічі більша – майже 40.

– Також залучаємо додаткові країни Глобального Півдня, а головне – проводимо таку зустріч на Близькому Сході, що повністю руйнує наратив росії про підтримку України виключно країнами Колективного Заходу, – йдеться у повідомленні.

Жовква зазначив, що за результатами запланованих консультацій планується щонайменше:

  • узгодити філософію 10 пунктів української Формули миру (більшість держав вже висловили свою позитивну оцінку) та внести окремі конструктивні пропозиції, які сприятимуть виробленню єдиного підходу;
  • опрацювати модальності проведення майбутнього Саміту Формули миру на рівні лідерів, зокрема час, місце і порядок денний.

За словами заступника, українська делегація на чолі з главою ОП Андрієм Єрмаком зможе провести багатосторонні і двосторонні переговори з понад тридцятьма делегаціями провідних країн Європи, Азії, Африки, Близького Сходу та Латинської Америки.

Формула миру президента України Володимира Зеленського складається з десяти пунктів: радіаційна та ядерна безпека; продовольча та енергетична безпека; протидія екоциду; звільнення всіх полонених та депортованих; виконання Статуту ООН та відновлення територіальної цілісності України та світового порядку; виведення російських військ та припинення бойових дій; недопущення ескалації та фіксація закінчення війни.

Джерело, фото: Ігор Жовква

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-02 12:53:42