Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Данілов розкритикував статтю Politico про плани на випадок смерті Зеленського

Фото: Офіс президента

Україна не будує планів на випадок смерті президента України Володимира Зеленського.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Він назвав вміст матеріалу американського видання Politico “повною нісенітницею”, та наголосив, що під час війни Україні не потрібні такі “інформаційні вкиди”.

– Хочу зауважити, що навіть посади людей, які визначені в цій статті, ці журналісти, на превеликий жаль, взагалі не розуміють про що йдеться. Це абсолютно некоректна інформація, жодних планів немає. Є президент країни, верховний головнокомандувач Збройних сил України, який виконує свої обов’язки. Для чого це зробило поважне видання Politico мені складно сказати, але ми можемо здогадуватись, – сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що українська влада знає, “як треба робити”, спираючись на Конституцію та закон.

– Але робити такі інформаційні вкиди, які роблять деякі представники з нашої країни, спілкуючись з ними (журналістами з Politico, – Ред.) та надаючи абсолютно не валідовану інформацію – оце питання, – сказав він.

Нагадаємо, в матеріалі Politico йшлося про те, що офіційний Київ має план на випадок загибелі президента Володимира Зеленського. У виданні наголосили, що відповідно до Конституції України, у разі незмоги президента виконувати свої обов’язки, функції глави держави перейдуть на спікера Верховної ради, яким наразі є Руслан Стефанчук. Водночас видання вказує, що Стефанчук не користується особливо високою довірою серед українців.

Разом із тим, видання писало, що керувати державою в разі смерті Володимира Зеленського буде колективний уряд, до якого увійдуть глава Офісу президента, ВРУ, Кабміну, очільник МЗС та Міноборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-01 22:11:10