Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна отримала $1,25 млрд грантових коштів від США: на що їх витратять

До державного бюджету України через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку надійшов грант в розмірі 1,25 млрд доларів від США.

Про це повідомило Міністерство фінансів України.

Зазначено, що грант наданий як частина п’ятого додаткового фінансування в рамках проєкту Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні, метою якого є часткова компенсація видатків держбюджету, зокрема соціальних та гуманітарних.

Грантове фінансування буде спрямовано, зокрема, на оплату праці працівників державних органів та виплат за окремими програмами державної соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, виплати житлово-комунальних субсидій) та інших соціальних виплат.

– Безповоротна фінансова допомога від США є надзвичайно важливим елементом у підтримці держбюджету України під час опору повномасштабній агресії РФ, — заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, подякувавши сюзникам за підтримку.

У Мінфіні додали, що в 2023 році Україна вже отримала 8,45 млрд доларів грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США.

Окрім того, від початку повномасштабного вторгнення РФ до держбюджету України надійшло 20,4 млрд доларів грантових коштів від Сполучених Штатів.

Раніше у ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден до кінця літа надішле Сенату запит про виділення додаткової допомоги Україні.

Джерело: Мінфін

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-31 15:35:01