Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бруківкою ми ворога не переможемо. Зеленський закликав громади спрямовувати кошти на оборону

Фото: Офіс президента

У неділю 30 липня, під час Конгресу місцевих та регіональних влад в Івано-Франківську президент Зеленський закликав місцеві громади вважати пріоритетом та спрямовувати фінансування на оборону України.

– Наші воїни, весь наш народ повинні відчувати, що українські громади вважають оборону першим пріоритетом, як я сьогодні зазначив. І всі ви бачите пріоритети, потреби бойових бригад, потреби інших наших підрозділів, у яких служать воїни, з ваших громад, з кожного міста України, з кожного села, – сказав глава держави.

Зеленський зауважив, що прикордонні регіони постійно зазнають ударів та ракетних атак зі сторони росіян.

– І тому, я дуже прошу: є завдання допомагати сьогодні фронту, допомагати волонтерам у багатьох громадах. Є завдання щодо лікування, реабілітації для наших цивільних, які страждають на поранення. Бюджетні видатки мають відображати саме таке пріоритетне розуміння завдань, – заявив президент.

Глава держави наголосив, що, “зараз точно не час для заміни бруківки. Бруківкою ми ворога не виженемо з нашої держави. Тому, вибачте, будемо прикрашати міста, які перемогли, скажімо так”.

Також, за словами президента, громадам потрібно шукати позабюджетні джерела для інших напрямків роботи. Наприклад з донорами з інших держав місцевими підприємцями, які хочуть допомогти українським містам.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-30 17:29:23