Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ціни на бензин у серпні – експерт очікує підняття вартості на 1-2 грн

Ріст цін на автомобільне пальне протягом серпня буде, але він не буде різким, а зростатиме поступово.

З такою оцінкою в ефірі національного телемарафону Єдині новини виступив економіст та радник президента України з економічних питань Олег Устенко.

На його думку, до кінця серпня навряд буде серйозна динаміка щодо цін на бензин.

– Я б прогнозував одну чи дві гривні, які можуть додатись, але не протягом тижня, а протягом усього місяця відбуватиметься це додавання, – сказав він.

Експерт пояснює, що поступовий ріст цін пов’язаний із тим, що нафті потрібен час на вироблення, коли ж крім видобутку нової продукції, є ще й запаси, які потрібно переробити і поставити на АЗС та інші точки розподілу, звідки пальне піде до споживача.

– Тобто там не йде динаміка, що от вже завтра має бути змінена ціна, бо хтось скоротив добування нафти. Тому і виростає ціна. Так працює попит і пропозиція, – каже він.

Устенко додав, що коли торік спостерігався ріст цін на бензин, то тоді цінник дорівнював вартості пального на світових ринках.

– Те, що воно в нас змінюється, то ці зміни пов’язані із тим, що було змінено і повернуто на довійськовий період часу законодавство, яке стосувалось ПДВ, – каже він.

Нагадаємо, станом на ранок 29 липня в мережах АЗС ціни на бензин та автогаз не змінились, втім вартість дизельного пального несуттєво зросла.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-29 19:32:40