Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна прати дитячі речі з дорослими

Прати дитячі разом з одягом дорослих не можна. Попереджаємо про це одразу, адже причин є кілька. Вони стосуються як здоров’я малюка, так і чистоти самих речей.

Щоб у вас не було жодних сумнівів, Факти Life поспілкувалися з педіатром, дитячим інфекціоністом Анною Гриценко, яка дала остаточну відповідь на те, чи можна прати дитячі речі разом з одягом дорослих.

– Дитячі речі не завжди потребують прання саме з хімічними засобами. Якщо це новонароджений малюк, то достатньо прополоскати речі у чистій воді, – зазначає педіатр.

Вона додала, що прання дитячих речей в купі з одягом дорослих може стати причиною інфікування малечі.

– Маленька дитина поки у візочку і не контактує більшою мірою з вулицею, тваринами та іншим, то і її одяг менш інфікований. А ось дорослі контактують будь-де: у ліфті з інфікованою людиною, з тваринами на вулиці. Це зі свого боку підвищує інфікованість одягу дорослої людини, яка може передаватися на речі малюка у пральній машині, – розповідає спеціаліст.

За словами педіатра, прання дитячих речей хімічними засобами вимагає дотримання певних правил. Зокрема, йдеться про правильний вибір прального порошку, кондиціонера чи плямовивідника.

– Варто використовувати лише кондиціонер або плямовивідник з відповідним нульовим маркуванням, – каже Анна Гриценко.

Зазвичай на таких засобах вказують, що його можна використовувати або з 0 років, або з перших днів життя.

Педіатр також наголошує, що дитячі речі повинні пратися щонайменше на 60 градусах. А ось дорослий одяг вкрай часто заборонено прати на такій температурі. Найчастіше це максимум 40 градусів.

Врахуйте те, що менші температури прання можуть негативно вплинути на дитину через інфекції, яі там лишаться. А неправильно підібрані засоби можуть викликати подразнення у малечі. Тому поставтесь до цього питання з відповідальністю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-28 20:47:42