Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Селфі в стилі Барбі, згенеровані сервісом за допомогою ШІ – які є ризики при його використанні

Барбіманія набирає обертів. Тепер соцмережі заполонили фото користувачів у стилі ляльки Барбі або Кена, згенеровані штучним інтелектом за допомогою спеціального сайту, над яким могли працювати росіяни.

Так, у Facebook та Instagram українці почали масово публікувати свої версії у вигляді ляльок. Зроблені вони за допомогою сервісу Bairbe.me. На сайт потрібно завантажити своє фото, вказати колір волосся, шкіри, електронну пошту і згенерувати кадр у стилі Барбі або Кена.

Найуважніші користувачі мережі помітили, що за розробкою BaiRBIE.me стоїть американська дизайнерська компанія Rvnway, що базується в Нью-Йорку. Однак серед її працівників є одна співробітниця з Росії – Анна Старикова, і це лише та, яку вдалося знайти.

На самому сайті також зазначено, що це приватна ініціатива, а тому жодного стосунку до Barbie та Mattel (компанії-виробника) він не має.

Також сервіс отримує доступ до вашої галереї, а сайт передбачає у власній політиці, що може використати ваші зображення у вигляді Барбі чи Кена “для покращення продуктів” компанії, зокрема й навчання ШІ.

Ба більше, він просить вашу електронну пошту нібито для того, щоб надіслати на неї результат. Як мінімум, сервіс може збирати адреси користувачів мережі для масової маркетингової розсилки або ж, щоб продати базу пошт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-27 08:50:43