Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

F-16 для України. Партнери ще не погодили деталі підготовки українських пілотівв – ЗМІ

Країни-учасники Коаліції винищувачів для України, остаточно не затвердили плани навчання українських пілотів по експлуатації обіцяних F-16, попри заяви про терміни постачання цих літаків.

Про це повідомляє Politico посилаючись на власні джерела.

Як пише видання США та країни Європи поки що не узгодили деталі підготовки українських льотчиків до польотів на F-16. 

Зазначається, що Данія та Нідерланди очолюють коаліцію з 11 країн, які підтримують навчання, проте досі жодна країна публічно не приєдналася до програми.

Politico пише, що одна з пропозицій, що є на обговоренні щодо навчання, передбачає відряджання українських пілотів до США для проходження тренувань у підрозділі ВПС Національної гвардії 162-е повітряне крило, що базується в Тусоні (штат Арізона), і де вже навчаються іноземні партнери польотам на F-16.

Втім анонімні джерела повідомили виданню, що така ідея не знайшла підтримки.

Інший план передбачає відряджання американських військових льотчиків до Європи для навчання українців десь за межами цієї країни. Однак, за словами двох офіційних осіб США, жодних остаточних рішень ухвалено не було.

– Співпраця продовжується. Ми працюємо з нашими партнерами та союзниками, щоб визначити найбільш практичний спосіб реалізації цього плану, – сказав один з американських чиновників, який побажав залишитися анонімним.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю іноземним журналістам заявив, Україна отримає багатофункціональні легкі винищувачі F-16, але постачання цих літаків займе орієнтовно декілька місяців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-26 10:44:28