Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Перешкоджав врученню повісток та ображав військових: на Львівщині затримано блогера

Фото: Офіс генпрокурора

Правоохоронці затримали блогера зі Львівської області, який публічно ображав українських військових, а також виправдовував збройну агресію РФ.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, мешканець Дрогобича – місцевий блогер на своїх сторінках у соцмережах публічно дискредитував українських військових. В одному із прямих ефірів підозрюваний називав представників ЗСУ злочинцями.

Крім того, він неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК, проганяючи їх та називаючи “шакалами”.

– При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати в цій установі, є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності. Сам конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в соціальній мережі, – повідомили у прокуратурі.

Відомо, що підозрюваний публікував на своєму каналі відео, у яких стверджував, що вручення повісток громадянам України є незаконним та неконституційним. У них він надав “поради” як вибудовувати діалог з працівниками ТЦК та уникати вручення повісток.

Окрім цього, на своєму Youtube-каналі блогер виправдовував збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році.

Його затримали, блогеру інкримінують дві статті – Перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та Виготовлення та поширення матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія РФ проти України.

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-25 16:50:56