Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Обстріл Костянтинівки 24 липня 2023 – що відомо про наслідки

Станом на 07:00 25 липня кількість жертв вчорашньої атаки на Костянтинівку зросла до двох, зокрема 10-річний хлопчик, який отримав поранення, несумісні з життям.

Про це повідомили голова Донецької ОВА Павло Кириленко та Офіс генпрокурора.

Внаслідок ворожої атаки зазнали поранень четверо малолітніх віком від 5 до 12 років – дівчатка 5, 11 й 12 років і 12-річний хлопчик. Серед постраждалих дітей – дві сестрички, одна з яких перебуває у тяжкому стані. Її доправили до сусідньої області для надання висококваліфікованої медичної допомоги. Стан решти дітей задовільний.

Дістали тілесні ушкодження ще троє людей – дві 35-річні жінки та 44-річний чоловік. Усім їм надано кваліфіковану медичну допомогу.

– Близько 19:00 рашисти відкрили вогонь по місцевій водоймі, на березі якої відпочивали люди. Гатили РСЗВ Смерч із касетними боєприпасами – саме тією зброєю, яка застосовується для “знищення живої сили противника”, – повідомив Кириленко.

Фото: Павло Кириленко

Він зазначив, що РФ вкотре “доводить, що воює із цивільними, й у своєму бажанні вбивати не зупиниться ні перед чим”.

– Вкотре звертаюся до батьків: дітям у зоні бойових дій не місце! Подбайте про них – евакуюйтеся. Усе необхідне для цього надаємо, – наголосив очільник ОВА.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Повномасштабна війна в Україні триває вже 516-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Фото: Павло Кириленко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-25 07:46:00