Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Школярів у РФ вчитимуть керувати бойовими БпЛА: британська розвідка пояснила, навіщо

Країна-агресор РФ визначила застосування тактичних безпілотників в Україні як суттєвий компонент сучасної війни. Тож російських школярів тепер навчатимуть, як ними керувати.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

За інформацією відомства, усіх школярів у Росії навчатимуть основам управління бойовими дронами. Уроки включатимуть розвідку місцевості та способи протидії безпілотним літальним апаратам (БпЛА).

Окрім освоєння безпілотників, російських школярів планують навчати стрільбі зі штурмової гвинтівки, навичкам поводження з ручними гранатами та наданню першої меддопомоги.

Все це передбачено оновленою шкільною програмою Основи безпеки життєдіяльності для учнів 10 та 11 класів, яка стане обов’язковою в РФ з 1 вересня 2023 року.

У розвідці наголошують, що акцент Росії на військовій підготовці школярів “є здебільшого спробою культивувати культуру воєнізованого патріотизму”, а не розвивати справжні військові навички.

– Однак додавання навичок використання безпілотників підкреслює, що Росія визначила використання тактичних БпЛА в Україні як сталий компонент сучасної війни, – зазначається в повідомленні.

За даними української розвідки, РФ намагається налагодити та збільшити обсяги озброєння, зокрема безпілотників та ракет, щоб завдавати нових масованих ударів по Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-24 10:51:04