Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Авіакомпанія Ryanair планує відновити польоти в Україні до кінця року

Найбільша в Європі бюджетна авіакомпанія Ryanair може відновити польоти у повітряному просторі України. Першим напрямком розглядають маршрут з Києва до Львова.

Про це заявив виконавчий директор авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі у коментарі українським журналістам. За його словами, розглядається можливість відновлення польотів до Києва та Львова до кінця 2023 року.

Виконавчий директор авіакомпанії зазначив, що нині обговорюють два варіанти розвитку подій. Перший – відновлення польотів у короткий проміжок часу після перемоги. Другий – планування невеликої кількості рейсів вже наприкінці цього року.

Він звернув увагу на Ізраїль, в якому працює авіасполучення, попри запуски ракет. На його думку, немає причин, щоб Україна відмовлялася від подібних кроків.

Наприклад, у Тель-Авіві щодня літаки сідають на авіасмузі, розташованій за 10 хвилин шляху від Західного берега, де запускають ракети. Влада Ізраїля визначила безпечний шлях для маршрутів, а місцеві сили можуть захистити літаки у разі небезпеки.

Наразі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України розглядають варіант відновити обмежену кількість рейсів до Києва та Львова.

Для ухвалення подібного рішення Україні необхідно переконати Європейську агенцію авіаційної безпеки та страхові компанії у безпеці для пасажирів. Якщо це вдасться, тоді авіакомпанія запустить перші рейси.

Україна повністю закрила повітряний простір для цивільних літаків після початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-22 17:49:54