Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Військова ініціатива перейшла до ЗСУ – Міноборони про ситуацію на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ

Під час літнього контрнаступу військова ініціатива на полі бою перейшла до Збройних сил України.

Про це заявив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

Він зазначив, що це стосується і Куп’янського напрямку, де останнім часом активізувалися путінські війська.

– Військова ініціатива зараз на фронті перейшла на нашу сторону. По всій лінії, що б там не говорили зараз, що росіяни спробували в районі Куп’янська щось зробити, – це була відчайдушна спроба якось відтягнути наші сили з інших напрямків. Але в цілому, вся ініціатива зараз на нашій стороні, – наголосив Гаврилов.

Він додав, що цей факт є важливим для партнерів України, особливо для військових чиновників, з якими Київ постійно проводить обмін інформацією та консультації.

Заступник міністра підтвердив, що Україна ще не використала весь свій ресурс під час контрнаступу. А тому “ні в кого немає сумнівів”, що військова допомога нашій країні триватиме, і ЗСУ досягнуть успіху.

– Важливо, що ми кожен день просуваємося. Десь на 100 метрів, десь – на кілометр. Кожен день ми вигризаємо нашу територію, ми вигризаємо першу і другу лінії оборони там, де Росія змогла щось побудувати, – пояснив Гаврилов.

Він додав, що “людям, які сидять в теплих приміщеннях, дивляться Інтернет і телебачення”, хотілося б, щоб контрнаступ проходив швидшими темпами. Проте потрібно враховувати реальну ситуацію на полі бою.

Як повідомляли в ЗСУ, на Лимано-Куп’янському напрямку війська РФ уже тривалий час тримають велике угруповання та намагаються прорвати нашу оборону, але зазнають невдач. Там зосереджено понад 100 тис. окупантів.

Джерело: Міноборони

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-22 14:35:40