Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський пояснив, чому контрнаступ ЗСУ почався влітку

Президент України Володимир Зеленський вважає, що контрнаступ українських Збройних сил відбувається повільніше, ніж очікувалося, оскільки сама операція розпочалася пізніше, ніж передбачалося спочатку.

Про це він заявив у п’ятницю, 21 липня, під час безпекового форуму Aspen Security Forum, виступаючи по відеозв’язку.

– У нас були плани почати її навесні, але ми не почали, тому що, чесно кажучи, у нас не було достатньо боєприпасів і озброєння, не було достатньо правильно навчених бригад – я маю на увазі, правильно навчених цієї зброї. Оскільки ми почали трохи пізно, можна сказати – і це правда, яку поділяють усі експерти, – що це дало Росії час замінувати всю нашу землю і побудувати кілька ліній оборони, – сказав він.

Володимир Зеленський також визнав, що Росія мала більше часу в очікуванні контрнаступу, ніж потрібно.

– Безумовно, у них було трохи більше часу, ніж потрібно; завдяки цьому вони побудували всі ці (оборонні, – Ред.) лінії. І справді, у них було багато мін на наших полях. Через це більш повільний темп наших контрнаступальних дій, – сказав Зеленський.

Президент заявив, що, незважаючи на труднощі, українські військові просуваються вперед.

– Ми не хотіли втрачати своїх людей, свій персонал, своїх військовослужбовців, не хотіли втрачати техніку, і тому досить обережно вели наступальні дії. Я б сказав, що ми наближаємося до того моменту, коли відповідні дії можуть набрати темп, тому що ми вже проходимо деякими мінними ділянками і розміновуємо ці ділянки, – сказав він.

Раніше в Міноборони Естонії заявили, що збільшення кількості атак російських військ на північно-східному напрямку є спробою Кремля відтягнути українські війська і ускладнити контрнаступ ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-21 22:21:06