Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Голова НАЗК розповів, як перевірятимуть ТЦК і СП на доброчесність

Перевірки на доброчесність Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) стосуватимуться не лише очільників, а й весь керівний склад та їхніх родичів.

Про це в п’ятницю, 21 липня, в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив голова Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков.

– Ми здійснюватимемо моніторинг способу життя, в першу чергу, всього керівного складу. Не тільки перших осіб, а й керівників відділів, секторів і управлінь. Концентруючи увагу в першу чергу на регіональні ТЦК і в другу – на районні центри комплектування, – сказав він.

За його словами, НАЗК перевірятиме, зокрема, родичів керівництва ТЦК та СП, а саме їх майно, фінансові зобов’язання та наявні транспортні засоби.

Олександр Новіков каже, що перелік близьких осіб передбачений законом, яким передбачено перевірки таких родичів посадових осіб, як брати, сестри, батьки, діти, тещі, свекрухи тощо.

Нагадаємо, у травні ДБР відкрило справу проти очільника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова за підозрою в тому, що він продавав документи, якими визначалась непридатність до армії, а дружина Борисова під час війни встигла придбати елітний автомобіль. Крім того, родичі військкома купили собі нерухомість та автомобілі в Іспанії на мільйони доларів, з’ясували журналісти.

Через це 23 червня Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звільнити з посади одеського очільника ТЦК Борисова. Його звільнення у ЗСУ підтвердили 28 червня.

Фото: Олександр Новіков

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-21 20:02:17