Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Глава Rheinmetall відреагував на погрози РФ щодо будівництва заводу в Україні

Те, що німецький виробник зброї Rheinmetall будує завод в Україні, йде врозріз з позицією Кремля. Через це Міністерство закордонних справ Росії озвучило погрози в бік німецької компанії.

Так, речниця російського міністерства Марія Захарова заявила в четвер, 20 липня, що “Бронетанковий завод Rheinmetall буде законною ціллю в Україні, якщо він буде побудований”.

Крім того, заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв написав у своєму Telegram:

– Якщо Фріци вирішать там будувати, то ми будемо чекати з нетерпінням.

На це відреагував генеральний директор Rheinmetall Армін Паппегер у коментарі виданню Bild, який пояснив, що буде захищати завод від атак за допомогою засобів протиповітряної оборони, які виробляє підприємство.

Ще під час оголошення про новий проєкт з будівництва заводу в Україні, Паппергер озвучив цінності, які стоять перед виробниками зброї.

– Для нас в Rheinmetall підтримка наших українських партнерів у боротьбі за свободу і демократію та якнайшвидше задоволення їхніх нагальних потреб є головним завданням, – сказав він.

Rheinmetall створює виробниче підприємство в Україні разом з українською державною компанією Укроборонпром і матиме більшість акцій у спільному підприємстві. З виробничої лінії в Україні будуть сходити боєприпаси, бронемашини, а також основні бойові танки Pantera.

Щодо засобів ППО, які виробляє завод, то він має підрозділ Rheinmetall Air Defense AG. Підприємство випускає продукцію як під військово-морські потреби, так і наземні засоби ППО. Серед відомих засобів протиповітряної оборони, яке виробляє завод, є модульна система ППО малої дальності Skyshield, турельні системи ППО Oerlikon Skyranger 30 та Skyranger 35 тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-21 19:12:11