Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Вкрав 36,5 млн грн: у справі про Подільський міст судитимуть директора КП

У Києві через завищення витрат на будівництві Подільського мосту судитимуть директора комунального підприємства.

Про це повідомляє поліція Києва.

Посадовець обвинувачується у службовій недбалості, зокрема у підписанні актів приймання виконаних будівельних робіт за завищеними цінами протягом 2020-2021 років. Через неналежне виконання фігурантом своїх службових обов’язків місцевому бюджету завдано збитків на суму близько 36,5 млн грн.

Слідчими Подільського управління поліції розпочато низку кримінальних проваджень за фактом розкрадання бюджетних коштів на будівництві Подільського мостового переходу.

Зокрема, проведені комісійні судово-будівельні та судово-економічні експертизи підтвердили завищення витрат будівельних матеріалів, використання найманого нестандартного обладнання для будівництва та різноманітних систем контролю тощо.

Фігурантові оголошено про підозру у службовій недбалості. Наразі справа скерована до суду. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Обвинувачений перебуває під цілодобовим домашнім арештом у рамках відкритого іншого кримінального провадження за фактом розтрати коштів на цьому самому об’єкті будівництва.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-21 18:43:15