Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ намагається відтягнути сили ЗСУ від контрнаступу за допомогою атак – МО Естонії

Фото: Генштаб ЗСУ

Збільшення кількості атак російських військ на північно-східному напрямку можуть ускладнити там контрнаступ Збройних сил України.

Про це заявив представник Міністерства оборони Естонії, полковник Тармо Кундла під час брифінгу з іноземними журналістами.

За його словами, атаки РФ частково можуть вплинути на можливості та прогрес України на південному напрямку.

Естонський політик стверджує, що останніми днями російські атаки стали інтенсивнішими у Харківській, Луганській та Донецькій областях. Він зазначає, що це не призвело до суттєвих змін на фронті, хоч РФ там трохи просунулася.

Попри атаки РФ, які змушують Україну реагувати та направляти в інші регіони додаткові ресурси, ЗСУ ведуть контрнаступ, під час якого найбільшою проблемою став перехід на замінованих землях.

Водночас пошкодження мосту через Керченську протоку безпосередньо впливатиме на логістику РФ, а спроби Кремля зірвати зернову угоду та знищити експортну інфраструктуру України спрямовані на те, щоб країни Заходу не давали ЗСУ додаткове озброєння, вважає Кундла.

Представник Міністерства оборони Естонії наголошує, що наразі продовжується фаза війни на виснаження, ініціатива в якій належить Збройним силам України.

Джерело: ERR

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-21 18:11:44