Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Трамп обізвав Байдена та зажадав плати від Європи за передану Україні зброю

45-й президент США Дональд Трамп, який знову має намір брати участь у президентських виборах, заявив, що вимагатиме від Європи компенсації за запаси зброї, яку Вашингтон відправив Україні для захисту від російської агресії.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Трамп вчергове звинуватив президента США Джо Байдена у тому, що він нібито тягне країну у Третю світову війну.

— Менш ніж три роки тому я повністю відновив Збройні сили США та вивів Америку на таку сильну глобальну позицію. 29 місяців по тому арсенали порожні, запаси виснажені, казначейство виснажене, ряди військових порожніють, наша країна повністю принижена, – сказав Трамп.

Він обізвав Джо Байдена “корумпованим та скомпрометованим президентом”, а також назвав “шахраєм”, який “тягне Америку у Третю світову війну.

Серед іншого він звинуватив союзників у Європі за “незначні” обсяги військової допомоги Україні та розкритикував адміністрацію Байдена, що він не вимагає від Європи відшкодування.

Станом на липень 2023 року свою кандидатуру для президентських перегонів від Республіканської партії висунули вже 12 осіб. Окрім Трампа це, зокрема, зробили ексвіцепрезидент США Майк Пенс, губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс, колишня постійна представниця США при ООН Нікі Гейлі та радіоведучий Ларрі Елдер.

Останнім часом Дональд Трамп відзначився низкою провокаційних заяв про Україну. Зокрема, він заявляв, що у разі його переобрання він нібито зможе завершити війну, яку РФ розв’язала в Україні, “за один день”.

Втім, у травні 2023 року він тричі не зміг відповісти на запитання, хто, на його думку, має перемогти у війні Росії проти України.

Американська політична діячка Гіларі Клінтон нещодавно попереджала, що перемога Трампа на виборах президента США у 2024 році означатиме “кінець України”. Вона наголосила, що не вірить у його перемогу, але додала, що якщо це станеться, він виведе США з НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-19 18:12:55