Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Десятки ракет та безпілотників по Одещині та обстріл Києва: РФ завдала нового удару по Україні

Вночі 19 липня РФ завдала чергового масованого удару з повітря. Окупанти атакували Україну з південного напрямку крилатими ракетами повітряного, наземного та морського базування, а також ударними дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Які міста та області зазнали удару з боку країни-агресора – читайте далі.

Київ

Вночі Росія завдала нового удару по столиці, запустивши Шахеди.

– Ще на підступах до столиці ППО виявила і знищила усі ворожі дрони. Попередньо, без жертв та руйнувань, але дані ще уточнюються, – йдеться у повідомленні КМВА.

Полтавська область

Сьогодні вночі ворог атакував Полтавщину БпЛА.

За інформацією начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна, влучань по критичній інфраструктурі не зафіксовано. Попередньо без жертв.

Одеса та область

Десятками ракет та ударних безпілотників РФ вчергове атакувала Одещину.

В Одеському районі є влучання в промисловий об’єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях – із тютюном і фейєрверками.

Також вибуховою хвилею в житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше 6 одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу, у зв’язку з отриманням поранень уламками скла та інших предметів.

В небі над Одещиною було збито 8 дронів типу Shahed-136.

– Внаслідок повітряних боїв та падіння уламків зайнялись та пошкоджені туристичні бази та готелі в прибережній зоні Коблевської громади, постраждало двоє цивільних, – повідомляє голова Одеської ОДА Олег Кіпер.

Запоріжжя та область

У Запоріжжі пізно вночі 19 липня пролунали вибухи під час повітряної тривоги.

За інформацією обласної військової адміністрації, вночі ворог тричі ракетами вдарив по відкритій території на околицях Запоріжжя.

Також гатив по іншим мирним містам та селам регіону.

– В цілому протягом минулої доби до правоохоронців надійшло 34 повідомлення про руйнування житла та цивільної інфраструктури у нашій області, – пише секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Дніпропетровщина

Пізно ввечері ворог спрямував на Дніпропетровщину безпілотник. Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, плани ворога провалилися завдяки оборонцям з ПвК Схід.

– Металобрухт агресора наші приземлили, – написав він у Telegram.

Як повідомив голова голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, у Криворізькому та Нікопольському районах Дніпропетровської  області обстрілів не було.

Харківщина

Минулої ночі та пізно ввечері ворог щонайменше тричі обстріляв місто Куп’янськ.

Як повідомляє голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, внаслідок атаки було пошкоджено щонайменше 5 приватних будинків, 1 будинок повністю знищено. Попередньо, без постраждалих.

Сумська область

За повідомленнями Сумського міського голови Олександра Лисенка , сьогодні вночі сили ППО збили 4 Шахеди у Сумській області.

Херсон

Російська армія вночі атакувала Шахедами Херсон.

Близько 2:00 зафіксовано влучання у Шуменському мікрорайоні міста. Через удари сталася пожежа у будинку культури, а також пошкоджено двоповерхівку.

– Працівникам ДСНС вдалося врятувати 89-річну жінку, котра опинилася під завалами власної оселі. Лікарі на місці надали постраждалій меддопомогу, її стан – задовільний, – повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-19 10:38:58