Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В окупантів виник дефіцит засобів контрбатарейної боротьби – британська розвідка

Війська РФ відчувають дедалі більший дефіцит засобів контрбатарейної боротьби. Це створює для окупантів проблеми на фронті в Україні.

Такі дані оприлюднило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на британську розвідку.

– РФ відчуває дедалі більшу нестачу контрбатарейних радарів, особливо сучасних Зоопарк-1М. Ймовірно, лише невелика частина розгорнутого парку систем Зоопарк залишиться в Україні в робочому стані, – зазначили у відомстві.

Так, на початку липня з’явилися дані про знищення ще одного російського радіолокаційного комплексу розвідки Зоопарк поблизу району відповідальності 58 загальновійськової армії РФ. Про це свідчать кадри з відкритих джерел.

У зв’язку з цим нещодавно звільнений командувач 58 армії, генерал-майор Іван Попов нарікав на нестачу засобів контрбатарейної боротьби. Це була одна з його ключових скарг на адресу російського військового командування.

У розвідці нагадали, що шанси на виживання сухопутних військ РФ залежать від ефективного виявлення української артилерії та завдання по ній ударів. Ключовим компонентом цього є контрбатарейні радари, які дозволяють швидко виявляти вогневі лінії противника.

Скарги Попова вчергове доводять, що артилерія відіграє центральну роль на полі бою в Україні.

Як відомо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу звільнив командувача 58 загальновійськової армії Івана Попова за те, що той висловлював претензії щодо проблем на фронті в Запорізькій області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-17 11:00:19