Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Китай і Росія починають спільні навчання в Японському морі

У неділю, 16 липня, китайська військово-морська флотилія вирушила до Японського моря, щоб приєднатися до військово-морських і військово-повітряних сил РФ для проведення навчань.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на повідомлення Міноборони Китаю.

Військові навчання країн спрямовані на “забезпечення безпеки стратегічних водних шляхів”.

Зазначено, що навчання під кодовою назвою Північ/Взаємодія-2023 знаменують собою посилення військової співпраці між Китаєм і РФ після вторгнення Москви в Україну і відбуваються в той час, як Пекін продовжує ігнорувати заклики США відновити військову комунікацію.

Як пише Міноборони КНР, китайська флотилія у складі п’яти військових кораблів і чотирьох корабельних вертольотів вийшла зі східного порту Циндао і зустрінеться з російськими силами в “заздалегідь визначеному районі”.

Газета Global Times зазначає, що це буде перший випадок, коли в навчаннях візьмуть участь обидва російські флоти. Серед кораблів – Гучний та Довершений, які раніше цього місяця провели окремі тренування з китайськими військово-морськими силами в Шанхаї з відпрацювання стройових прийомів, зв’язку та рятувальних робіт.

Раніше директор ЦРУ Вільям Бернс повідомив, що незважаючи на російське вторгнення в Україну, Китай становить для США більшу загрозу, оскільки китайський правитель Сі Цзіньпін має безпосередні плани щодо зміни світового порядку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-16 17:09:35