Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Втрати РФ в чотири рази більші: ЗСУ перемагають у контрбатарейній битві

Фото: Генштаб ЗСУ

Через місяць після початку контрнаступу на півдні Сили оборони України перемагають російських окупантів у контрбатарейній битві.

Про це пише Forbes із посиланням на аналіз втрат обох сторін.

Зазначається, що втрати російської армії в артилерії зараз у чотири рази перевищують українські втрати.

– Спостерігачі нарахували 32 підбиті гаубиці та реактивні системи залпового вогню з російського боку, і лише вісім – з українського. Схоже, росіяни втрачають чотири гармати на кожну зброю, яку втрачають українці, – йдеться у матеріалі.

На початку повномасштабної війни Росія мала близько 5 тис. гаубиць та гранатометів – утричі більше, ніж було у ЗСУ.

Однак артилерійська перевага Кремля була підірвана за 17 місяців запеклих боїв, оскільки ЗСУ знищили 600 російських гармат і пускових установок, а росіяни знищили лише 200.

– Співвідношення втрат – три до одного на користь України. Варто зазначити, що українці більш ніж поповнили свої втрати, придбавши у закордонних союзників понад 1 тис. гаубиць та реактивних установок. Обидві сторони, зрозуміло, також дістали з тривалого зберігання сотні старих гармат та пускових установок, – пише Forbes.

За даними видання, в перший день контрнаступу у ЗСУ було не менше 2 500 великокаліберних знарядь і пускових установок, а у РФ – близько 4 500.

У наступні тижні українські військові неухильно скорочували цю перевагу, знищивши вчетверо більше російських гаубиць та пускових установок, ніж знищили окупанти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-12 17:42:07