Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Учасниці проєкту Olympic Dreams Анастасія Чижевська та Інна Шинкаренко вибороли золото на Кубку Європи з дзюдо

Учасниці проєкту Olympic Dreams Анастасія Чижевська та Інна Шинкаренко вибороли золото на Кубку Європи з дзюдо. Анастасія – на турнірі Tallinn European Open, який щойно завершився у столиці Естонії, Інна – в угорському місті Пакш, де водночас тривав Кубок Європи з дзюдо серед юніорів.

Обидві спортсменки – вихованки тренерів Карена Балаяна та Олександри Старкової – стали чемпіонками у категорії до 57 кг. Анастасія, щоб піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу, здобула дострокові перемоги над суперницями з Нідерландів, Естонії та Фінляндії.

Інна на шляху до свого першого золота здолала представницю з Угорщини, перемогла у принциповій сутичці з чемпіонкою України, пройшла представницю Франції та у фіналі виграла ще в однієї представниці Угорщини. Приємним бонусом стало те, що Інна здолала всі сутички достроково чистими перемогами.

Інна Шинкаренко

– Вітаємо наших вихованок Анастасію Чижевську та Інну Шинкаренко із золотом Кубка Європи з дзюдо! Це найкращий  подарунок для тренерів. Дякуємо за підтримку Olympic Dreams та всім небайдужим! Слава Україні! Дякуємо ЗСУ! – відзначила тренерка чемпіонок  Олександра Старкова.

Спортсменки готувалися до турнірів у межах проєкту Olympic Dreams

Протягом 2022-2023 років Анастасія Чижевська та Інна Шинкаренко брали участь у проєкті міжнародних спортивних таборів Olympic Dreams Благодійного фонду Майбутнє – дітям, де проходили підготовку до змагань.

Анастасія Чижевська

– Завдяки проєкту Olympic Dreams наші підопічні отримують не лише щоденні комплексні тренування за схваленою програмою, а й психологічну підтримку. Саме тому Настя за цей час виконала норматив майстра спорту міжнародного класу з дзюдо, стала срібною призеркою Європейських ігор серед студентів, виборола бронзу на Чемпіонаті Європи, а тепер стала чемпіонкою Кубка Європи! А для Інни це взагалі перша континентальна нагорода, й одразу – найвищого ґатунку! Пишаємося вами! Рухаємось далі! – наголосив тренер спортсменок Карен Балаян, учасник Олімпійських ігор 1996 року.

Інна Шинкаренко

– Результат, який сьогодні продемонстрували Анастасія Чижевська, Інна Шинкаренко та їхні колеги по команді, підтверджує, що проєкт Olympic Dreams виконує свою роль, є своєчасним і необхідним. Ми й надалі будемо спрямовувати наші зусилля на те, щоб юні українські спортсмени, навіть попри війну, могли продовжувати свої тренування, набували необхідного досвіду, щоб надалі достойно представляти Україну у світі. Щоб на міжнародній спортивній арені ще частіше лунав український гімн і здіймався український прапор, задля цього все й робимо! – наголосив меценат та ініціатор проєкту Olympic Dreams Анатолій Бойко.

Ініціатор проєкту Olympic Dreams Анатолій Бойко

Проєкт міжнародних спортивних таборів Olympic Dreams Анатолій Бойко разом із БФ Майбутнє – дітям створили для підтримки олімпійського резерву України.

За час дії проєкту вже відбулося чотири табори у дружніх країнах, серед яких Ізраїль, Греція та Кіпр.

Понад 330 юних спортсменів із постраждалих регіонів України, представники шести видів спорту, отримали можливість продовжити безпечний тренувальний процес, готуючись до відповідальних змагань.

Проєкт Olympic Dreams, ініційований Анатолієм Бойко, підтримали Міністерство молоді та спорту України, Міністерство закордонних справ, Київське обласне відділення НОК України, Федерація дзюдо, меценати та амбасадори.

Зараз тривають підготування щодо організації п’ятого міжнародного табору.

Дзюдо, спортивні змагання

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-12 16:16:14