Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Конгресі США закликали Білий дім надати Україні ракети АТАСМS

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США підтримав резолюцію H.Res. 488, у якій президент США Джо Байден і його адміністрація закликаються негайно надати Україні армійські тактичні ракетні комплекси АТАСМS.

Відповідну резолюцію було підтримано за результатами засідання комітету в середу, 21 червня.

Голова комітету, республіканець Майкл Маккол, заявив, що ракети АТАСМС є критично важливими для успіху України на полі бою.

– ATACMS мають радіус дії до 190 миль (понад 300 км, – Ред.), що дає змогу українським силам завдавати ударів по територіях, які утримують росіяни, – сказав він.

Крім того, завдяки зазначеним ракетам можуть завдаватися удари по точках запуску іранських дронів Shahed, що знаходяться в тимчасово окупованому Криму, вважає Маккол.

Республіканець додав, що побоювання, які має Білий дім щодо ескалації в російсько-українській війні у зв’язку із застосуванням ATACMS, невиправдані.

Він нагадав, що Україна вже використовує ракети Storm Shadow, надані Британією, а офіційний Київ обіцяв не використовувати їх для ударів по території Росії.

Двопартійне затвердження в комітеті дозволяє винести резолюцію на голосування в Палаті представників, після чого за неї мають проголосувати в Сенаті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-21 20:59:23