Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи часто ті, хто практикує йогу, використовують цвяхи: акторки Нового каналу все про це знають

Йога – надзвичайно важлива річ не лише для фізичного, а й для ментального здоров’я. Експерти часто радять спробувати займатися, аби знизити рівень стресу.

У Всесвітній день йоги, який відзначають 21 червня, акторки серіалів Нового каналу Оля Жуковцова, Аліна Кошарна та Марія Стопник, яких можна назвати йогинями, розповіли про свій досвід у східних практиках.

Оля Жуковцова, акторка серіалу Молода:

– Колись побачила, як дівчинка виконує дуже красиві рухи хребтом, ніби хвилі перекочуються. І я захотіла спробувати оволодіти цією вправою. Мені скинули контакти трьох йогинь, і вже за кілька тижнів я купила собі курс в однієї з них. Була впевнена, що дерев’яна, але з’ясувалося, що просто себе недооцінила.

Перші заняття дуже зайшли. Тепер практикую по 3-4 рази на тиждень. Уже помічаю зміни в своєму тілі. Приміром, коли була на зйомках програми Хто зверху?, вистояла з прямою спиною на підборах близько семи годин.

Якщо хочете займатися йогою, то я б рекомендувала починати в групах чи індивідуально з інструктором. Головне для початківців – не гнатися за тими, хто вже давно практикує. Бо йога – не про досягнення, а про зміцнення і розвиток тіла.

Аліна Кошарна, акторка серіалу Зв’язок:

– Я – людина-швидкість, завжди маю багато думок і задач у голові. Для мене знайти момент розслаблення та уповільнення – завдання з зірочкою. Тому всі початкові спроби сконцентруватися провалилася. Тоді почала дивитися інтерв’ю тих, хто дає поради початківцям.

Мені знадобився рік, щоб навчитися “вимикати” думки і зосереджуватися на диханні хоча б на п’ять хвилин! Потім все закинула. А з початком повномасштабної війни спробувала знову. Не могла заснути через неконтрольований потік думок, тому спробувала типові медитацій для сну. Уявляю, ніби кулька з зайвими думками відлетіла й луснула, звільнивши мозок від них.

Хочу порадити початківцям – не нервувати через невдалі спроби. Зараз стільки літератури, YouTube-уроків, онлайн-медитацій, додатків, що знайти поради, які реально допоможуть, – легко!

Марія Стопник, акторка серіалу Голова:

– Я стою на цвяхах. Практикую раз на тиждень, але хочу частіше. Нещодавно спробувала це робити на природі! Окремий вид задоволення. Мене заохотила до цвяхостояння дуже хороша подруга. Вона проводила акторські курси, а в кінці занять пропонувала бонус-плюс – цвяхи. Мені давно було цікаво спробувати, що це, тож наважилась. І зайшло!

Минулого літа я проживала складний морально і фізично період. Ставши на цвяхи, зрозуміла, що завдяки цій практиці прочищається голова і стає легше. Зауважу, для того, щоб стати на цвяхи, потрібно сформулювати правильний запит. Зазвичай це вдається зробити через запитання, на яке не можеш знайти відповідь. Коли є річ, яка, приміром мене тривожить у даний момент, то думаю про неї, стаючи на цвяхи. Тоді за 20-30 хвилин практики мозок ніби сам генерує ідеї вирішення проблеми або просто зміщує з неї акцент.

А ще цвяхостояння – дуже кльовий спосіб для виходу емоцій, які ти зазвичай не можеш виплеснути з себе в житті.

Тож пробуйте, і буде нам усім дзен!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-21 16:54:35