Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Завдав 27 ударів ножем колишній дівчині: у Львові винесли вирок хлопцю за вбивство Дар’ї Косенок

Фото: Факти ICTV

У Львові винесли вирок Нестору Литвинчуку, якому присудили довічне позбавлення волі за вбивство Дар’ї Косенок у 2021 році. Пара раніше зустрічалася, але потім студентка розірвала стосунки. Він запросив колишню дівчину на орендовану квартиру, де завдав 27 ножових ударів.

Про це заявив адвокат Ігор Акер, який представляв у суді батька загиблої дівчини, у коментарі українським журналістам.

Вирок виніс Личаківський районний суд Львова 19 червня. Нестор Литвинчук має сплатити родині Дар’ї 861 тис. грн моральної шкоди.

Вбивство Дар’ї Косенок відбулося у 2021 році. Нестор та Дар’я зустрічалися, але потім дівчина розірвала стосунки. Стверджується, що два роки тому чоловік орендував квартиру на вулиці Личаківській у Львові та запросив туди колишню дівчину. Там Литвинчук напав з ножем на студентку, завдавши жертві ударів.

Нестор Литвинчук зізнався, що заздалегідь готувався вбити дівчину. Адвокат Ігор Акер розповів, що підсудний приніс на зазначену квартиру ніж. У пошуковику його телефона виявили, що Нестор шукав, як здійснити вбивство, яке покарання передбачено, як уникнути відповідальності, стверджує адвокат.

Під час слідства Литвинчук не визнавав свою вину. Однак у суді Нестор прочитав з папірця, що визнає вину та щиро кається.

Адвокати хлопця намагалися пом’якшити покарання та просили перекваліфікувати статтю обвинувачення. Вони стверджували, що 27 ножових поранень – це не свідчення особливої жорстокості.

Варто зазначити, що вирок ще не набрав законної сили, тому його можуть оскаржити в суді за допомогою апеляції.

Джерело: Zaxid.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-19 23:30:19