Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна виконала 2 із 7 умов для вступу в ЄС, але звіт буде позитивним – ЗМІ

Україна виконала дві з семи умов для початку переговорів про членство в Європейському Союзі. Водночас у Брюсселі відзначають прогрес, досягнутий попри повномасштабну війну з Росією.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на два дипломатичні джерела в ЄС.

У попередній усній оцінці прогресу на шляху до членства буде вказано, що Україна повністю виконала дві із семи рекомендацій, пов’язаних із судовою реформою і законодавством про медіа.

– Прогрес є. Звіт буде помірно позитивним. Йдеться не про прикрашання дійсності, а про визнання прогресу, наприклад, є видатні антикорупційні справи, які можна назвати, – зазначило одне із джерел видання.

Третє дипломатичне джерело ЄС додало, що в Брюсселі “станом на зараз ніколи б не використали негативний тон щодо України”.

– У судовій реформі спостерігається певний прогрес, хоча є ще ключові реформи, які необхідно здійснити. Не все є задовільним, – додав співрозмовник Reuters.

Зазначимо, що проміжний звіт щодо виконання Україною, а також Молдовою та Грузією рекомендацій Єврокомісії – буде представлений послам держав ЄС у середу, 21 червня, й на зустрічі міністрів закордонних справ у Стокгольмі в четвер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-19 21:14:39