Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

На Півдні ймовірне посилення атак дронами Shahed – Гуменюк

Речниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк прогнозує ймовірне посилення атак іранськими дронами-камікадзе Shahed 131/136. Про це вона заявила в ефірі телемарафону Єдині новини.

– На даному етапі можемо констатувати, що їх стало менше, і використання компактними групами по чотири-сім безпілотників. Це може бути пов’язано з тим, що росіяни очікують оновлення поставок, і знову, буквально за кілька днів, буде посилена атака Shahed, – зазначила Гуменюк.

За її словами, РФ однозначно отримує безпілотники з Ірану, тому в планах ворога продовжувати їх застосування. Як правило, окупанти запускають їх переважно зі східного узбережжя Азовського моря.

Щодо ситуації в Чорному морі, Гуменюк повідомила, що зараз на бойовому чергуванні перебуває один російський підводний ракетоносій.

– Але, виходячи з кількості випущених ракет, він відстрілявся, тобто спустошений, тому, ймовірно, повернеться до пункту базування. Проте напередодні відбулася ротація із надводним ракетоносієм, який може швидко, протягом 2-3 годин, вийти на бойове чергування, – додала вона.

Уночі 19 червня ППО знищила чотири крилаті ракети типу Калібр та чотири дрони-камікадзе типу Shahed 131/136.

Усі ракети РФ випустила по Одесі з підводного човна з акваторії Чорного моря.

Фото: Ukraine Media Center Odesa

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-19 10:44:02