Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Понад два десятки людей отруїлися у двох львівських кафе, серед них троє дітей

Два випадки харчового отруєння, не пов’язаних між собою, і, як наслідок, – 23 госпіталізованих, серед них –  троє дітей.

Справу розслідують співробітники поліції.

Спочатку з попередніми діагнозами гостра кишкова інфекція та бактеріальна кишкова інфекція до лікарень Львова госпіталізовали 11 осіб, із них двоє дітей.

Але на сьогодні, 14 червня, ці цифри змінилися – у Львівській обласній інфекційній лікарні перебувають 23 пацієнти, з них троє дітей.

Чотирьох дорослих і дитину в різний час доправили до лікарні після того, як вони харчувалися в кафе на проспекті Червоної Калини у Львові.

Того самого дня до лікарні госпіталізували ще шістьох осіб після бенкету в одному з ресторанів міста.

Пацієнти кажуть, що у кафе CACAO їли круасани і тістечка-еклери, а у кафе Анхор було велике розмаїття страв.

В обох випадках відкрито кримінальні провадження за ознаками частини першої статті 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

Нині причина отруєння вже встановлена – сальмонела.

За твердженням директорки Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Наталії Тімко-Іванченко, ці два спалахи сталися у закладах громадського харчування, які жодним чином між собою не пов’язані.

– Госпіталізація триває з неділі і до сьогодні, стан хворих, госпіталізованих раніше, вже з позитивною динамікою. Тих, хто тільки поступає в лікарню – середньої важкості, – каже Наталія Тімко-Іванченко.

Епідрозслідування ще триває.

Джерело: ZAXID.NET

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-14 17:36:53