Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Оператор Patriot розповів про мить після першого збиття Кинджала над Києвом

Фото: Генштаб ЗСУ

Один з операторів зенітно-ракетного комплексу Patriot, який захищає небо над Україною, розповів журналу The Economist про мить, коли у небі над Києвом вдалося збити першу російську аеробалістичну ракету Кинджал Х-47.

За словами 30-річного В’ячеслава, після того, як українські військові ППО зрозуміли, що збили Кинджал, був момент “оплесків, радості та нецензурної лайки”.

– Ми зрозуміли, що Patriot спрацював. Наступного разу, коли ми побачили на наших моніторах не один, а шість Кинджалів, це було лише питанням продовження роботи, – розповів він.

Видання пише, перша збита над Україною “непереможна” балістична ракета РФ виявилася не лише переможеною, а й летіла зі швидкістю “лише” близько 1240 м/c – це утричі менше, ніж стверджували росіяни.

За 31 день травня Росія випустила 16% усіх ракет, які вона використала за 15 місяців війни, що майже втричі перевищує середній показник. Більшість із них були націлені на Київ.

Впродовж травня Росія випустила понад 500 ракет і безпілотників-камікадзе  по Україні, з яких майже 90% були знищені українськими засобами ППО, що обійшлося Кремлю в $1,7 млрд.

Джерело: Economist

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-14 16:31:14