Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

На правому березі Дніпра затоплено 32 населених пункти – ДСНС

Через підрив Росією Каховської ГЕС було затоплено 32 міста та селища України на правому березі Дніпра. Українські рятувальники, військові та небайдужі громадяни змогли евакуювати понад 2,3 тис. осіб (з них 120 дітей) та врятувати 563 особи (з них 28 дітей). Паралельно із цим окупанти атакували місто Берислав на Херсонщині.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій України та Міністерстві внутрішніх справ.

– Станом на 20:00 8 червня з підтоплених територій евакуйовано 2 тис. 339 осіб (з них 120 дітей). Врятовано 563 особи (з них 28 дітей), – йдеться у повідомленні.

Спеціалістами було надано психологічну допомогу 201 людині, а службами порятунку було розгорнуто роботу 9 евакуаційних пунктів.

– За попередніми даними, всього підтоплено 32 населені пункти та 3 625 будинків на правому березі р. Дніпро, – повідомили в ДСНС.

Крім того, окупанти обстріляли місто Берислав та Бериславський район у Херсонській області, які знаходяться вище за течією Дніпра, ніж зруйнована Росіє Каховська ГЕС.

– Щойно терористи обстріляли керованими авіаційними бомбами місто Берислав та Бериславський район, і ми зараз тільки встановлюємо наслідки від цих бомбардувань, тому можемо вчергове констатувати, що російський режим показує своє терористичне обличчя, — повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Наразі до ліквідації наслідків залучено близько 1 817 осіб та понад 345 одиниць техніки, з них від ДСНС — 809 рятувальників та 171 од. техніки, 45 плавзасобів.

Міністр Ігор Клименко також звернувся із проханням до усіх, хто допомагає ліквідовувати наслідки катастрофи.

– Нам чітко треба працювати всім разом. Єдиною командою в єдиній системі. Ми маємо знати, скільки в нас плавзасобів, скільки в нас сил – людей і техніки. Тому велике прохання до всіх, хто залучається і має бажання й надалі долучатися до ліквідації наслідків. Спочатку звертатись в Штаб ліквідації наслідків, він працює цілодобово. Адже тільки разом ми можемо довести, що є незламною нацією, – сказав він.

Раніше державною платформою UNITED24 було запущено збір коштів, які підуть на допомогу подолання наслідків підриву Каховської ГЕС.

Нагадаємо, Росія підірвала Каховську ГЕС в ніч проти 6 червня, знищивши одне з найбільших водосховищ України. Це спричинило найбільшу за десятки років екологічну катастрофу в Європі.

Джерело: МВС, ДСНС

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-08 21:19:21