Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Польський добровольчий корпус – що відомо про формування

4 червня Польський добровольчий корпус (ПДК) повідомив, що разом з РДК вони приймають учать в операціях у Бєлгородській області.

Факти ICTV дізнавалися, що відомо про добровольчий Польський добровольчий корпус, коли був сформований та які завдання покладені на бійців легіону.

Що відомо про ПДК 

За інформацією з відкритих джерел Польський добровольчий корпус (Polski Korpus Ochotniczy) – це військовий підрозділ Збройних сил України.

Він був створений у лютому 2023 року для захисту України від повномасштабного російського вторгнення. Корпус сформовано з польських добровольців, ветеранів армійських підрозділів спецпризначення і звичайні добровольці з Польщі, які воюють на боці України.

ПДК – це спецпідрозділ, який виконує розвідувально-диверсійні завдання. Підрозділ незалежний від Інтернаціонального легіону ТрО України й підпорядковується безпосередньо Міністерству оборони України.

Ідеологія та символіка

Підрозділ має власну матеріально-технічну базу та символіку. Їхнім символом стала емблема Добровольчого кінного дивізіону (Dywizjon Jazdy Ochotniczej) більше відомого як кавалерійський ескадрон Гусари смерті, який поляки створили у 1920 році для боротьби з більшовиками.

– Польський добровольчий корпус обрав покровителем підрозділу постать поручника Юзефа Сіла-Новіцького, який у 1920 році створив Добровольчий кавалерійський ескадрон, відомий як Ескадрон гусарів смерті, що входив до складу кавалерійських підрозділів Війська Польського Другої Речі Посполитої.

Цей підрозділ складався виключно з добровольців і брав участь у боях проти більшовиків під час польсько-радянської війни 1920 року. Вони не зазнали жодної поразки й були відомі своєю хоробрістю та відвагою.
Емблема нашого підрозділу безпосередньо відсилає до знаку польських гусарів смерті зразка 1920 року, – написали ПДК у своєму Тelegram.

Фото: Тelegram/ПДК

Рейд на Бєлгородщину

Разом із Російським добровольчим корпусом та Легіоном Свобода Росії ПДК приймає учать у рейдах у Бєлгородській області РФ.

Бійці Польського добровольчого корпусу забезпечують конвой полонених, військову та медичну логістику в межах державного кордону України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-04 16:42:00